En sajt om olika livsstilar

Var rädd om ditt hjärta

Vi har väl alla fått höra någon gång att det är viktigt för kroppen och hjärtat att vi äter rätt, motionerar och tar hand om oss vad gäller stress och sjukdomar. Vad inte alla vet är att det inte behöver vara så komplicerat, vi kan genom små förändringar i vardagen göra stor skillnad i det stora hela för vår hälsa. 

Det är de små sakerna som ger effekt i långa loppet så börja med att fundera på hur du ska kunna få till en sundare livsstil och lagom doser med motion i din vardag. Det kan kännas nog så stressigt med allt som ska fixas i hemmet, på jobbet och med barnens aktiviteter och man sätter lätt sig själv åt sidan. Tänk igenom din situation, stress är inte heller bra för ditt hjärta, kanske kan du lägga in ett yoga pass på lunchen någon dag eller har ni en friskvårdstimme på jobbet som du kan utnyttja? 

Finns det möjlighet att gå eller cykla till och från jobbet så gör det. Den lilla tid det tar dig kommer att ge så mycket mer tillbaka i form av energi under dagen. Du får motion, frisk luft, du orkar mer och det leder samtidigt till ett bättre samvete. Kanske kan du ta en promenad när barnen är på träningen, försök hitta de luckor du kan för att få in motionen på ett enkelt sätt i din vardag. Parkera bilen lite längre från jobbet och att ta trapporna istället för hissen är alltid en bra idé.