En sajt om olika livsstilar

Träning och hälsa hör ihop

Det har skrivits spaltmeter om detta med träning och hälsa, och här kommer det ytterligare en artikel i ämnet. Men det är viktigt att vi rör på oss och att vi mår bra.

Vi har bara ett liv och det gäller att vi tar hand om det på absolut bästa sätt. Det kan kännas motigt att börja träna och det gäller att man inte går ut för hårt de första gångerna man ger sig på detta med träning.

Att bygga upp konditionen är det allra bästa du kan göra för att orka med livet som innehåller träning. När du bygger upp din kondition så får hjärtat arbeta hårdare än vanligt och det är inte konstigt om man tycker det är jobbigt första gångerna man tränar.

Ju längre du håller på desto lättar blir det. När du börjar få bättre kondition så kommer du att känna att du orkar med. Både med träningen men också i det vardagliga livet. Att få en ökad syresättning i blodet gör att allt kommer att kännas lättare.

Nu behöver det inte innebära att du blir ett träningsfreak bara för att du börjat träna. Det är för din egen skull som du tränar och för att du ska må bättre.