En sajt om olika livsstilar

Tips för träningen

För dig som älskar träning finns det alltid mer att lära. Träning är kemi, fysik och biologi för den som vill göra en riktig djupdykning. För oss andra, som vill ha en hälsosam livsstil, behöver man inte gå så djupt. Istället gäller mycket logiskt tänkande och en hälsosam inställning. 

Bra kläder

Du gillar tärningspassen mer om du gillar dina kläder. Fokusera på att köpa träningskläder i god kvalité som sitter perfekt och håller länge. Istället för de billiga varianterna i vanliga modebutiker ska du satsa på märken som Under Armour som finns för både herr och dam. Hitta plagg som passar din aktivitet, byxorna du behöver för att jogga passar inte lika bra när du vill cykla och tvärtom. 

Studera dina värden

Vill du veta om du blivit starkare, större eller smalare? Några hantlar och en våg kan avslöja det. Men fråga dig sedan vad den extra vikten består av, har du blivit så stark som du borde under den senaste träningsperioden och vad har du förlorat när du gick ner i vikt. På gymmet kan du boka in djupgående analyser där de tar reda på din kroppsliga sammansättning. Utefter den får du indikationer vad du borde fokusera på. Efter en periods träning kan du återkomma och göra om analysen för att se dina framsteg. 

Variera träningen

Det finns ingen bättre motivation än varierad träning. Att göra samma övningar om och om igen ökar risken att du tröttnar och slutar. Ha ett varietat schema och när du blir spyfärdig på tanken att göra en viss övning, stryk den under några månader och gör något annat. Tränings ska inte vara endast regler och strikta rutiner. Du ska trivas med det också!