En sajt om olika livsstilar

Förbered dig för förändringar i livsstilen

En livsstil kan inte vara satt i sten. Det måste alltid finnas ett viss mått av flexibilitet i den. Om du inte är förberedd för att göra förändringar kommer de alltid komma som otrevliga överraskningar, även om de i sig är positiva.

En del förändringar är sådant vi kan tydligt planera för, men de kan ju som sagt även komma som en stor överraskning. Ett bra exempel på något som lätt kan hamna i både dessa kategorier, men inte samtidigt, är ju en graviditet. Och många gånger är det ju med samma medel som man slutligen tar reda på detta, oavsett om det var planerat eller inte.

Att planera för förändringar rent generellt är i regel ganska svårt. Ingen kan ju trots allt förbereda sig för allt som livet kan kasta ens väg. Och ingen säger heller att detta är något man bör sträva efter att kunna. Istället gäller det att ha insikt i sin egen situation och det som händer runtomkring en, för att kunna förbereda sig för mer eller mindre troliga förändringar.

Den stora fördelen med att göra detta är till stor del att man kan lära sig se förändringen som något positivt, eller åtminstone potentialen den kan betyda. Och det kan även låta en undvika den stress som annars kan komma med förändring.