En sajt om olika livsstilar

Ett sundare liv

 

Under den mörka delen av året är det lätt hänt att man lägger sig till med en osund livsstil. Man kanske hellre stannar hemma i soffan än att ge sig ut och motionera och man kanske också ger sig själv lite väl mycket belöningar i form av sötsaker. Det är också lätt hänt att det blir några glas vin för mycket.

Vårkänslor

När våren väl kommer är det många som försöker lägga om sin livsstil. Har du varit mycket stillasittande under vintern har du kanske också lagt på dig några kilon. Har du några kilos övervikt och inte har rört dig mycket under vintern är det klokt att du inte ger dig direkt ut i löparspåret. Börja med en rask promenad varje dag.

För att snabbare gå ner i vikt kan detta i kombination med måltidsersättning, ett viktminskningspaket eller kosttillskott för fettförbränning ger dig ett litet försprång. Har du promenerat varje dag under en period är det dags att gå över till löpning. Det finns bra knep på hur du går från promenader till löpning. Har du väl tappat några kilon och kommit i så pass bra form att du orkar springa istället för att promenera är det viktig att tänka på hur du bibehåller denna form.

Kost och motion

Knepet till att hålla sig i form är att skapa goda vanor, goda vanor för motion och goda kostvanor. Genom att kombinera löpning med styrketräning på gym kommer du att må bättre, orka mer och även bli lyckligare. För en sundare livsstil räcker det dock inte med bara träning, kosten är också viktig.

Hälsokost

För att leva sundare är det viktigt med vad du äter. Det är egentligen ganska enkelt, ät mer grönsaker, mindre sötsaker, drick mindre alkohol och komplettera gärna med något kosttillskott.