En sajt om olika livsstilar

Ekologisk städning hemma

Att städa ekologiskt innebär att dina rengöringsmedel är giftfria. Det finns många exempel på vardagliga matvaror som du kan använda när du vill städa ditt hem. Ett gammalt husmorstips är att städa med bikarbonat. Du kan hälla lite bikarbonat på en smutsig yta och gnugga med en blöt trasa. Detta kan ta bort smutsen och är bra för miljön. Du kan ha en skål med bikarbonat i kylskåpet för att få bort oönskad doft.

Olika ekologiska alternativ

Det finns flera exempel i mataffärerna. Ättika är ett känt exempel och det kan vara effektivt mot lukt, fläckar och bakterier. Koncentrerad ättika som är 12 % och 24 % kan vara frätande. Använd handskar och tvätta händerna efter användning. Bakpulver har många användningsområden. Till exempel när du bakar för att få smeten att jäsa. Detta pulver kan också användas för att städa mindre ytor i ditt hem. Bakpulver fungerar även utmärkt till att få bort matrester från stekpannor och kastruller.

Fördelar med ekologiska produkter

Nu kanske du tänker varför ska du använda ekologiska produkter i din städning? Det enkla svaret är att det är skonsammare för miljön. Ta en titt här för att se alternativ. Att få ut kemikalier i vasken, toaletten eller brunnarna är inte bra för varken vattnet eller miljön. Välj ett ekologiskt alternativ.