En sajt om olika livsstilar

Cykla med hela familjen

Sommaren står för dörren, förvisso lite olika mycket öppen beroende på var man bor i landet. Men våren har gjort sitt på många platser och vi är ivriga att få ge oss ut på cykel med hela familjen.

Om ni inte har sett över er cykelpark så är det hög tid att pumpa däcken, smörja kedjan och annat för att man ska säkert kunna ge sig ut för att cykla. Det kanske även är så att familjens yngsta medlemmar har vuxit och är i behov av nya barncyklar. Med nya cyklar så kommer sommaren att bli den bästa, det är vi övertygade om. Det kan bli många mils cyklande med hela familjen. Det är trevligt och uppiggande med dessa cykelturer. För de yngsta i familjen så kan varje cykeltur bli ett stort äventyr. Och det kanske inte behövs allt för långa turer för att de ska bli nöjda.

Se till att skaffa cykelställ till bilen så ni får med er cyklarna om ni åker iväg på semester. Det finns hållare som kan ta upp till tre cyklar som monteras bilens dragkrok. Men också de som monteras på bagageluckan eller på takräcket. Är ni många i familjen så får ni hitta lösning som passar antalet familjemedlemmar. Tänk dock att ni ska ha med annan packning också så kanske en släpvagn är att föredra om ni har många cyklar och mycket packning som ska med på semestertrippen. Och se till att alla har hjälm då ni ger er ut och cyklar.